Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

уторак, 24. април 2012.

KOLAČ SA SMOKVAMA














Recept učestvuje u  kuvarskoj igrici  za SEPTEMBAR  2016. 




POTREBNI SASTOJCI:


- 6 komada jaja
- 1 čaša šećera
- pola čaše ulja
- 1 čaša mleka
- 1 kašika limunovog soka
- 3 čaše brašna
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 10 krupnih svežih smokava
- 2 kašike griza
- 125 g margarina

I još je potrebna jedna teflonska tepsija okrugla ili četvrtasta.
















PRIPREMA:


Prvo tepsiju podmažite margarinom i pospite griz i složite smokve isečene na kolutove.
Uzeti dublju posudu za mućenje i u izlomiti jaja, dodati šećer i vanilin šećer i sve dobro umutiti da bude penasto. Postepeno dodajte ulje, mleko u koje ste stavili limunov sok i na kraju brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Testo prelijte preko smokvi i stavite u zagrejanu rernu a 200 C stepeni da se peče.
Kada kolač porumeni i odvoji se od tepsije izvadite kolač iz rerne i ostavite da se malo prohladi. Preručite kolač na tacnu za služenje ali tako da voće dodje odozgo.
Secite kolač na trouglove, kao tortu, i služiti. Prijatno!

Možete kolač da premažete slatkom pavlakom dok je još vruć ali ne umućenom.












Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.