Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

понедељак, 23. април 2012.

DVOBOJNE KOKOS KOCKE














POTREBNE NAMIRNICE:

Testo:

- 2 čaše brašna
- 2 čaše šećera
- 4 dl mleka
- 1 čaša ulja
- 2 kesice praška za pecivo
- 1 kesica vanilin šećera

Fil:

- 1/2 l mleka
- 10 kašika šećera
- 3 kesice vanilin šećera
- 4 kašike griza
- 2 kašike kakaoa
- 100 g kokosa (odvojiti 4 kašike za odozgo)
- 150 g margarina




















PRIPREMA:


U dublju posudu staviti mleko i ulje, dodati šećer, vanilin šećer, brašno i prašak za pecivo i sve mikserom dobro sjediniti. 

U tepsiju staviti papir za pečenje i sipati testo. 

Staviti u zagrejanu rernu na 200"C da se peče. 

Kada porumeni i odvoji se od papira testo je pečeno. Izvaditi ga iz rerne i odvojiti od papira ali ga vratite u istu tepsiju gde se kolač pekao. 

Dok se kolač peče napraviti fil. 

U dublju šerpu staviti mleko, šećer, vanilin šećer i griz i staviti da se kuva uz stalno mešanje da se ne zgrudva i ne zagori. 

Kada se griz skuva dodati kakao i margarin i mešajte mikserom dok se margarin ne otopi i svi sastojci lepo sjedine. 

Kuvani griz sipati preko kore, poravnati i posuti kokosom. 

Seći na kocke i služiti.











Prijatno!










Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.