Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

уторак, 24. април 2012.

ĆUREĆI MEDALJONI SA PRILOGOM OD PEČURKI I SOSOM OD SENFA












Sastojci:

Za ćureće medaljone:

400 g ćurećeg belog mesa
1 glavica crnog luka
3 komada jaja
1 kašika suvog biljnog začina
50 g prezle
1/2 veze mirodjije
2 kašike maslinovog ulja

Za prilog:

4 šoljice pirinča
1 mala glavica crnog luka
400 g šampinjona
1 kašika suvog biljnog začina
4 kašike maslinovog ulja
po prstohvat bibera i origana
1/2 veze mirodjije

Za sos:

2 kašike dižon senfa
2 kašike maslinovog ulja
4 kašike brašna
jedna do dve čaše vode
2 dl kisele pavlake
prstohvat soli


Priprema:

Za medaljone potrebno je meso samleti u blenderu i dodati ostale sastojke i sve to lepo rukama umesiti. Ako je masa vodena dodati još malo prezli jer ne sme da se lepi za ruke. Doduše ja koristim 2 kašike za pravljenje medaljona, jednom zahvatam masu a drugom je prebacim u tepsiju. Znači kada se masa sjedini praviti medaljone i stavljati ih u pleh obložen papirom za pečenje. Na ovaj način čuvate pleh od prljanja a i ne zalepe se za pleh.

Dok se meso peče napravite prilog. Luk izrendajte ili usitnite u blenderu i na ulju ga malo propržite, dodajte šampinjone isečene na četvrtine i kada se sve malo proprži dodajte
pirinač i njega malo propržite, nalite vodu da prelije pirinač, začinite i ostavite da prokuva, tada smanjite vatru, kuvajte pirinač još desetak minuta. Isključite ringlu i poklopljeno jelo ostavite da pokupi višak tečnosti.

Sada napravite sos i to zagrejte ulje, dodajte senf i malo ga propržite, zatim dodajte brašno i kada se i ono proprži nalite vodu, pazite da ne bude previše vode jer sos mora da bude srednje gustine. Kuvajte sos desetak minuta da se brašno skuva, sklonite sa vatre i dodajte kiselu pavlaku i sve dobro promešajte da se lepo sjedini..

Služiti tako što na tanjir stavite prilog od
pirinča zatim 2 medaljona i prelijte sosom od senfa.

Prijatno!








Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.