Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

среда, 18. април 2012.

BELI ANDJEO











SASTOJCI:

- 400 g šampinjona
- 300 g šargarepe
- 300 g prazi-luka
- 800 g ćurećih šnicli do belog mesa
- 200 g suve mesnate slanine
- 400 g kačkavalja
- 400 g milerama
- 2 kašičice dižon senfa
- 1 kašika suvog biljnog začina
- pola veze peršuna
- prstohvat bibera
- 3 kašike maslinovog ulja




















PRIPREMA:



Šampinjone iseckati u secku ne previše sitno i staviti sa 2 kašike ulja da se prže. 

Prazi-luk takodje usitniti u secku i dodati šampinjonima i isto to i sa šargarepom. 

Upržiti povrće, paziti da ne zagori, može da se doda malo vode i na kraju začiniti. 

Posebno podmazati vatrostalnu činiju ostatkom ulja i složiti polovinu ćurećih šnicli. 
Preko staviti polovinu slanine isečene na kockice, zatim red kačkavalja isečen na listove i polovinu smese od povrća. 

Sve ovo ponoviti još jednom. Lepo poravnati i staviti da se peče na 200"C oko 60 minuta.

Paziti da ne izgori odozgo. 

Kada meso omekša izvaditi iz rerne i premazati mileramom i senfom. 

Vratiti u rernu još desetak minuta tek toliko da mileram malo se zagreje. 

Pečeno seći na kocke i služiti kao glavno jelo uz prilog po želji. U mom slučaju je to zapečen brokoli.









 Prijatno!











Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.