Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

понедељак, 31. јануар 2011.

MUSAKA OD KROMPIRA SA TUNJEVINOM







SASTOJCI:


* 2 konzerve tunjevine
* 1 kg krompira
* 1 glavica crnog luka
* 50 gr sojinih ljuspica
* suvi biljni začin, so, biber
* peršunov list
* beli luk u granulama
* voda
* 4 jaja







PRIPREMA:


Krompir očistiti i iseći na kolutiće. Crni luk očistiti, iseckati sitno i zajedno sa tunjevinom propržiti. Dodati sojine ljuspice potopljene u vrelu vodu i sve zajedno propržiti i dodati začine po ukusu. Uzeti vatrostalnu činiju staviti pola krompira, masu od tunjevine pa opet krompir i naliti toplom vodom da ogrezne. Staviti u zagrejanu rernu na 200"C da se peče. Kada je krompir pečen umutiti jaja i preliti preko musake i vratiti u rernu još malo da se zapeče. Posuti seckanim peršunovim listom i služiti kao glavno jelo uz salatu po želji.


Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.